Simulatie academie reacties

“De simulaties bij Touché zijn verhelderend en gericht op de praktijk. Ik heb opties aangereikt gekregen hoe ik dingen anders zou kunnen doen. Dat is voor mij heel waardevol geweest.”

 

“Ik heb de situatie die we gesimuleerd hebben in praktijk gebracht!

En het bleek ook in de praktijk echt te werken. Ik heb iemand aangesproken op gedrag, iets wat ik doodeng vind. Door dit te oefenen kon ik de tijd nemen om te vertellen wat ik echt wilde vertellen. Daardoor  konden we de wederzijdse irritaties goed bespreken en zijn we er heel goed uit gekomen door heldere afspraken te maken en verwachtingen beter af te stemmen. Ik had nooit gedacht dat je dit kon oefenen en dat het zou werken, maar echt de simulatie heeft gewerkt. “

 

“Tijdens de simulatie heb ik helder gekregen wat ik praktisch kan doen om een ander effect te bewerkstelligen. Door voor mij nieuw gedrag te oefenen in een simulatie, durfde ik het in de praktijk toe te passen en het resultaat was verrassend goed. Ik had het probleem veel groter gemaakt dan het bleek te zijn. Zonder de simulatie had ik nooit gedurfd om iets anders te gaan doen, dit heeft me erg geholpen.”

 

 

 

“Ik liep op m’n werk al geregeld tegen managers op die heel veel van me verwachtten, ik liep op m’n tenen. Tijdens de simulatie kwam ik erachter dat ik het gedrag van mijn manager oproep (door nooit nee te zeggen bijvoorbeeld) Ik heb geoefend om te zeggen wat ik wel en wat ik niet wil. Dat vond ik heel spannend, zelfs in een simulatie maar toen ik het eenmaal gedaan had reageerde de groep heel enthousiast. Dat gaf me vertrouwen om het in de praktijk uit te gaan proberen, en het werkt! Ik ben nog steeds ambitieus, maar ik loop niet meer zo op m’n tenen en ik doe nu wat ik aankan, dat is een hele opluchting.”

 

“De simulatie die ik heb gedaan, heeft een positieve invloed gehad op mijn  carrière. Ik heb in de simulatie een loopbaangesprek geoefend waarin ik mijn ambitie helder heb gemaakt. Tot dan toe wachtte ik altijd af om te kijken waar de ander mee zou komen, en tijdens de simulatie heb ik mijn visie verteld en wat ik aan mogelijkheden zag voor de afdeling. Ik heb een meer leidende positie ingenomen tijdens de simulatie. Dat was even onwennig maar het bleek goed bij me te passen. Door het eerst te hebben geoefend wist ik tijdens het echte loopbaangesprek heel goed wat ik wilde. Mijn leidinggevende was blij verrast en heeft me de kans gegeven om verder te groeien. “